Hosting

Bij iedere website hoort een domeinnaam en webhosting om een plekje te krijgen op het world wide web. Elliance verzorgt zowel domeinnaamregistraties als hosting. Dat betekent dat u niets zelf hoeft uit te zoeken of te regelen.

Hosting Een website moet gehost worden, zodat deze via een speciale computer in verbinding staat met het web. Zo'n computer wordt een server genoemd. Ook het e-mailverkeer loopt via deze server. De server is samen met vele andere andere servers in een beveiligd gebouw (datacentrum) ondergebracht.

Hosting via externe provider

Alle websites die ik maak worden in principe altijd gehost op de server van mijn hosting provider. Zo heeft u één aanspreekpunt voor alle vragen m.b.t. de website. Wilt u wel een site laten ontwikkelen door Elliance, maar geen gebruik maken van de domeinregistratie en hosting van Elliance, dan kan dat ook. Er zijn wel nadelen aan verbonden. Het kost mij enkele uren extra om alles op elkaar af te stemmen en die moet ik helaas in rekening brengen. Bovendien kan ik geen support geven voor diensten van derden. Ik kan hooguit uw belangen behartigen bij eventuele problemen met externe providers. Maar ook die tijd zal ik moeten factureren.

Domeinnaam

Bij iedere website hoort een domeinnaam. De domeinnaam van een website is de naam waaronder de site op het internet staat, het internetadres.
Ik verzorg deze domeinnaamregistraties (net als de web hosting). De domeinnaam registreer ik op uw (bedrijfs)naam en is dus volledig uw eigendom. Een domeinregistratie is één jaar geldig. Hierna vervalt de registratie, of u kunt deze verlengen voor een volgend jaar.

Beschikbaarheid domeinnaam checken

Om te controleren of een domeinnaam nog vrij is, kunt u terecht bij de website van de organisatie die belast is met de uitgifte van de domeinnamen. Het hangt af van de extensie van de domeinnaam welke organisatie hiervoor verantwoordelijk is. Door gebruik te maken van zo'n officiële site weet u zeker dat er geen misbruik wordt gemaakt van de ingevulde gegevens (zoals kaping van de net opgezochte domeinnaam). Het checken van een domeinnaam is gratis.

De officiële websites:

Ik kan u behulpzaam zijn bij het registreren van de domeinnaam. De domeinnaam komt op uw naam te staan, zodat u er altijd de volledige zeggenschap over behoudt.

Hoe kies ik een geschikte domeinnaam?

Het kiezen van een domeinnaam is belangrijk, maar soms niet eenvoudig. Veel namen blijken al bezet en verzin dan nog maar wat goeds. Hieronder geef ik tips om een goede domeinnaam te kiezen.

  1. Beschrijvend. Bepaal eerst het doel en de doelgroep van uw website. Maak een domeinnaam die op uw doel en doelgroep inspeelt. Een beschrijvende naam is altijd beter dan een naam die niets over de inhoud van de site zegt. Verkoopt u bijvoorbeeld golfartikelen op de site? Kijk dan eerst naar domeinnamen als 'golfartikelen.nl' of 'golfspullen.nl'. Vaak zullen dat soort namen al geregistreerd zijn. Blijf dan variëren: bedenk andere namen waar het belangrijkste element 'golf' in terugkomt.
  2. Spel uw domeinnaam zo eenvoudig mogelijk. Een korte domeinnaam bestaande uit één woord is ideaal. Voorkom een domeinnaam die niet goed uit te spreken is. Cijfers in domeinnamen zorgen vaak voor verwarring. Mensen vergeten het cijfer of onthouden het verkeerd. Ook streepjes (-) vergeet men te onthouden. Gebruik in uw domeinnaam bijvoorbeeld 'denhaag' in plaats van 's-gravenhage'.

    Lees meer...

Wat doe ik als mijn gewenste domeinnaam bezet is?

  • Kijk of u dezelfde naam kunt combineren met een andere extensie. Stel dat bedrijf.nl bezet is, probeer dan bijvoorbeeld bedrijf.com, bedrijf.net of bedrijf.info.
  • Verwerk een plaatsnaam in uw domeinnaam of zet 'bv' achter uw naam als u een besloten vennootschap heeft, zoals bedrijfamsterdam.nl of bedrijfbv.nl.
  • Zet een koppelteken (-) tussen woorden, bijvoorbeeld bedrijf-amsterdam.nl, of laat het koppelteken juist weg.
  • Gebruik synoniemen voor bepaalde woorden uit de domeinnaam. Stel dat u ABCchecken.nl wilt registreren, maar dat deze domeinnaam bezet is, dan is ABCcontroleren.nl een goed alternatief.

Deel deze pagina

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Pin It