Content Management Systeem

Alle door mij gebouwde websites hebben een CMS (Content Management Systeem). Dat heeft allerlei voordelen. Een CMS is voor mij een efficiënte basis voor het bouwen van een site en geeft u als klant de mogelijkheid de inhoud op uw site zelf te beheren. Ook het eventueel later toevoegen van functionaliteiten is gemakkelijker bij een CMS.

Content beheer

Ook al heeft u een website met een CMS, het zelf bijhouden van uw site komt er in de praktijk niet altijd van. Voor veel klanten werk ik dan ook regelmatig de inhoud van hun site bij. Dat kan gaan om kleine dingen als het bewerken en plaatsen van nieuwe teksten en/of afbeeldingen, maken van een nieuwsbrief, het toevoegen of verwijderen van producten, maar ook om wat complexere zaken als het toevoegen van meerdere pagina's of aanpassen van de site-indeling. U krijgt een gedetailleerde specificatie van de gewerkte uren en de werkzaamheden.

Functionele en visuele aanpassingen

Niet alle aanpassingen kunnen via het CMS gedaan worden. Technische en visuele aanpassingen zijn vaak ingrijpender. Deze kunnen meestal alleen door mij gedaan worden, bijvoorbeeld door het installeren en aanpassen van aanvullende modules. Of soms direct in de HTML, PHP en CSS code.

Nooit lang wachten

U hoeft zelden lang te wachten op het verwerken van de aangevraagde aanpassingen. In geval van het aanpassen van content doe ik dit vaak dezelfde dag nog, en als het geen haast heeft binnen enkele dagen. Ook de ingrijpender, technische en visuele modificaties probeer ik altijd op korte termijn te verwezenlijken, doorgaans binnen enkele dagen tot een week. Is er haast bij en kan ik schuiven met werkzaamheden, dan kan het soms zelfs dezelfde dag nog.
 

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Deel deze pagina

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed
Pin It